AMSTERDAM - Staalbedrijf Tata zal zich niet laten verleiden tot een uitgebreide biedingsstrijd op het Brits-Nederlandse staalbedrijf Corus. Dat zou Ratan Tata hebben gezegd in een televisie-interview, zo meldt het Financieele Dagblad.

Een woordvoerder van Tata bevestigde de uitspraken van de bestuursvoorzitter desgevraagd tegen Betten. "Tata wil Corus niet tegen elke prijs", zo stelt hij zonder daar specifiek op in te gaan.

"Een overname van Corus is voor ons een grote kans om strategisch sterker te worden, maar er is een grens aan de waarde die je een bedrijf kunt toedichten", zo stelt CEO Ratan Tata in het interview.

CSN

Tata Steel heeft een bod uitstaan op Corus van 500 pence per aandeel. De Braziliaanse sectorgenoot CSN heeft 515 pence over voor het staalbedrijf. Het wachten is nu op een tegenbod van Tata.

CSN en Tata Steel kunnen tot en met 30 januari 2007 hun bod op Corus verhogen, zo maakte de Britse fusietoezichthouder Takeover Panel onlangs bekend. Als er vlak voor dat moment geen uitsluitsel bestaat, zal het staalbedrijf worden geveild.