AMSTERDAM - Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van het verlofsparen via de levensloopregeling. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Intomart GfK. Zowel werknemers als werkgevers verliezen in rap tempo hun geloof in de regeling, die begin dit jaar werd geïntroduceerd.

In het onderzoek komt naar voren dat nog maar 18 procent van de werknemers positief oordeelt over de levensloopregeling. Twee jaar geleden was dat nog twee keer zoveel. Van de zeven miljoen werknemers doet op dit moment 5 procent mee. Onder werkgevers wil 7 procent bijdragen aan de levensloopregeling, tegen 21 procent ervoor.

Volgens Peter Mulder, directeur marktonderzoek van Intomart, wordt er minder genuanceerd geoordeeld over de levensloopregeling. “Tegenwoordig is hoongelach mijn deel als ik vraag naar de resultaten ervan. Werkgevers zeggen me dat ze veel moeite hebben gedaan voor niks'', aldus de onderzoeker. Eerder deze maand concludeerde het Verbond van Verzekeraars ook al dat de levensloopregeling niet aanslaat.