LONDEN - Op de grootste luchthaven van Europa, London-Heathrow, keerde de situatie zondagmiddag na dagen chaos wegens zware mist terug naar normaal. Volgens de exploitant van de Britse luchthavens, BAA, zal het vliegverkeer zondagavond weer volgens het normale schema verlopen.

Bekijk video

Voor het eerst in vier dagen hoefde de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) zondag geen vluchten meer te annuleren wegens het slechte zicht. Sinds woensdag waren meer dan duizend vluchten geschrapt. Tienduizenden passagiers waren daarvan de dupe.

Behalve BA, dat het zwaarst te lijden had onder de perikelen, maakten ook andere maatschappijen - zoals Ryanair en Easyjet - zondag duidelijk dat de situatie weer bijna normaal was.

Opstoppingen

Op Heathrow was het zondag nog wel drukker dan normaal, omdat veel passagiers uren te vroeg op de luchthaven aankwamen uit vrees anders hun vlucht te missen. Daarom heeft BAA de luchtreizigers gevraagd niet eerder te komen dan nodig is om opstoppingen bij het inchecken te voorkomen.

Kerstpost

Op het hoogtepunt van de chaos zaten duizenden passagiers vast op Heathrow. Velen moesten de nacht doorbrengen in nabijgelegen hotels of in speciaal daarvoor opgezette tenten.

British Airways werkte een deel van de achterstanden weg door zaterdag en zondag grotere toestellen in te zetten. Ook konden sommige reizigers met door BA gecharterde bussen naar hun bestemming. Passagiers van binnenlandse vluchten namen de trein.

Wegens de beperkingen in het luchtverkeer van de afgelopen dagen is op Heathrow veel kerstpost blijven liggen, waardoor talrijke brieven, kaarten en pakjes pas na de feestdagen op de plaats van bestemming zullen arriveren.