AMSTERDAM - De AEX is gesloten op 489,51. Dat is 1,7 procent lager dan het slot van dinsdag. De omzetten zijn mager. Van de 25 AEX-fondsen noteren er maar 7 hoger.

Bekijk video

Beleggingsadviseur Joeri Raams van Amstgeld signaleert een markt die het moet stellen zonder nieuws. "Intel stelt dat het in het vierde kwartaal aan de verwachtingen zal voldoen, maar desondanks noteren ASML en Philips lager", aldus Raams. Philips noteert 1,40 euro lager op 30,15, ASML noteert 56 eurocent lager op 19,73 euro.

Telecomaandelen staan lager nadat Deutsche Telekom met cijfers naar buiten kwam. Daaruit bleek een verlies van 1 miljard euro over de eerste negen maanden.

Unilever moet flink inleveren. Het voedingsmiddelenconcern noteert 1,05 euro lager op 62,45 euro. Ook de Koninklijke Olie doet het vandaag niet best als gevolg van de onzekerheid op de oliemarkt. Het aandeel staat ruim 2 procent lager op 54 euro.

Midkap

De Midkap noteert 2,73 punten lager op 439,96. Omzetten zijn nog lager dan gisteren. Van de 25 Midkapfondsen noteren er 7 winst en 1 onveranderd.

Vedior staat stevig onder druk met een verlies van 72 eurocent op 12,58. "Recent zag je Vedior wat oplopen, nadat beleggers hun investeringen verplaatsten van Unique naar Vedior. Ik denk dat we vandaag winstnemingen zien", zo luidt de suggestie van Raams.