SCHIPHOL - President-directeur Gerlach Cerfontaine van Schiphol wil zich nog niet vastleggen op een maximaal aantal vliegbewegingen voor de nationale luchthaven. Dat blijkt uit een interview, dat hij gaf aan NRC Handelsblad en dat dinsdag werd gepubliceerd.

De topman van de nationale luchthaven zegt dat hij afspraken wil maken met omwonenden over een maximum aan de groei. De vraag waar die grens dan ligt, wordt niet concreet beantwoord. "Dat zeg ik niet", zegt Cerfontaine.

Later in de middag benadrukte een woordvoerster van Schiphol dat Cerfontaine wel degelijk bereid is om afspraken te maken over een grens aan de groei. "Tijdens overleg moet blijken waar die precies komt te liggen", aldus de zegsvrouw.

Half miljoen vluchten

Dit jaar verwerkte Schiphol ongeveer 400.000 vluchten. Het vorige kabinet ging al akkoord met verdere groei naar ruim een half miljoen vluchten rond 2010. Onder voorwaarden moet daarna nog meer groei mogelijk zijn. De precieze invulling van de voorwaarden is nog niet duidelijk.

Vanaf woensdag gaat de commissie-Alders zich daarover buigen. De commissaris van de koningin in Groningen moet de gesprekken tussen de luchtvaartsector, omwonenden en betrokken overheden in goede banen leiden. Schiphol verwacht dat het overleg zeker een jaar gaat duren en dat er daarna nog vervolggesprekken komen.