AMSTERDAM - Supermarkt Nettorama is zestien procent goedkoper dan concurrent Super de Boer. Dat concludeert de Consumentenbond dinsdag na een prijspeiling van honderdvijftig verschillende artikelen in landelijke supermarkten.

Nettorama is de goedkoopste supermarktketen in Nederland en zit acht procent onder het gemiddelde. Super de Boer zit acht procent boven het gemiddelde en is daarmee de duurste supermarktketen.

Nettorama is voor het eerst de enige goedkoopste supermarkt van Nederland. Bij de vorige vier onderzoeken van de Consumentenbond deelde de supermarktketen de eerste plaats nog met Dirk van den Broek. Deze supermarkt bleek dit jaar duurder dan Nettorama, maar was gemiddeld nog altijd zes procent goedkoper dan het landelijk gemiddelde.

Biologisch

De Consumentenbond heeft ook het aanbod van biologische en maatschappelijk verantwoorde producten onderzocht. De bond concludeerde dat het aantal supermarkten met biologische producten is toegenomen.

Albert Heijn heeft net als voorgaande jaren het grootste assortiment, maar het aantal verschillende producten zou wel zijn afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren.