MEXICO-STAD - In de bottelarijwereld is maandag een grote fusie aangekondigd. Het Mexicaanse Coca-Cola FEMSA en het Amerikaanse Panamerican Beverages (Panamco) hebben besloten samen verder te gaan, waardoor 's werelds op een na grootste bottelarij van Coca-Cola-frisdranken zal ontstaan met een jaaromzet van 4,6 miljard dollar.

Afgesproken is dat Coca-Cola FEMSA in contanten en aandelen 3,6 miljard dollar betaalt voor alle activiteiten van Panamco. Dat is inclusief 880 miljoen dollar aan schulden.

De nieuwe onderneming is actief in Midden- en Zuid-Amerika. Coca-Cola FEMSA, waarin Coca-Cola een belang heeft van 30 procent, heeft bottelarijen in Mexico en Argentinië. Panamco is als producent en distributeur van dranken van Coca-Cola aanwezig in Mexico, Brazilië, Colombia, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala en Panama.

Coca-Cola is ook aandeelhouder van Panamco. Dit belang wordt verruild voor aandelen in Coca-Cola FEMSA, de naam waaronder de nieuwe bottelarij haar activiteiten voortzet.