ENSCHEDE - Terwijl in de rest van het land busmaatschappijen het moeilijk hebben, gaat het Connexxion in Twente voor de wind. Het gebruik van stad- en streekvervoer in deze regio stijgt, tegen de landelijke trend in. Connexxion verwacht over 2006 een groei van bijna dertig procent meer klanten. Dat meldt het dagblad Tubantia zondag.

Hengelo heeft de meeste nieuwe passagiers (bijna 40 procent), gevolgd door de regio Oldenzaal (30) en Almelo (25). Vooral de streeklijn Almelo-Oldenzaal is populair, aldus de krant. Als oorzaak van het toegenomen aantal passagiers noemt Connexxion het verbeterde aanbod en dat op bijna alle stadslijnen om de tien minuten een bus rijdt.

Een jaar geleden zette Connexxion honderd nieuwe bussen in onder het nieuwe beeldmerk 'Twents'. Om quitte te spelen zouden de Twentse bussen zeventien procent meer mensen moeten trekken. Het bedrijf verwacht dit streven meer dan waar te maken. "We halen in het vierde kwartaal wellicht de dertig. Streven was in tien jaar tijd het passagiersaantal op te krikken met bijna de helft. Deze eerste klap is een daalder waard", aldus Connexxion regio-directeur voor Noord en Oost Richard Bruns.