OSS - Voor de tweede achtereenvolgende dag ligt het werk bij de vestiging van vleeswarenfabrikant Zwanenberg Food Group in Oss stil. Vrijdagochtend heeft het grootste deel van de medewerkers zich weer ingeschreven als staker, meldden woordvoerders van vakbonden FNV en CNV.

Het werk werd donderdagochtend neergelegd omdat het bedrijf de fabriek in Oss wil sluiten en het werk wil verplaatsen naar de Achterhoek en Twente.

Kort geding

Het bedrijf heeft een kort geding aangespannen waarmee het in ieder geval wil bereiken dat een hoeveelheid vlees die nog in de fabriek ligt, naar een koelhuis kan worden gebracht.

De stakers hebben dat tot op heden verhinderd, waardoor het vlees dreigt te bederven. De rechtszaak in Utrecht staat gepland om 9.30 uur en gaat vooralsnog door, meldden de bonden en de directie van Zwanenberg.

Zwanenberg en de werknemers staan lijnrecht tegenover elkaar over de sluiting van de fabriek en Oss en de verplaatsing van het werk naar Almelo, Borculo of Raalte. De reistijd die dat de medewerkers uit Oss gaat kosten is voor de bonden onacceptabel. Het bedrijf zegt dat er met speciaal vervoer, reistijdvergoeding plus eventuele verhuisvergoeding geen ontslagen hoeven te vallen.