AMSTERDAM - Sinterklaas lijkt zich goed te hebben voorbereid op de pakjesavond die dinsdagavond is. Nadat sint op 18 november in Nederland arriveerde en welkom werd geheten in Middelburg, zijn de voorbereidingen voor pakjesavond bijna afgerond.


Foto: Neyson Potters | Surfende Sint in Barendrecht

Eerder bleek op basis van gegevens van MKB-Nederland dat nog niet eerder zoveel geld is uitgegeven met Sinterklaas. Er is voor ruim 760 miljoen euro aan cadeautjes gekocht. Daarnaast bestelde Sinterklaas meer dan een miljoen presentjes via internet.

Behalve spellen, computergames, legotreinen en ander speelgoed zijn elektronische artikelen opvallend populair bij de sint. Vooral LCD-tv's, laptops, iPods en mp3-spelers worden veel verkocht. Ook zogenoemde feel goodproducten als muziek, boeken en verzorgingsproducten vinden gretig aftrek.

Ondanks de vele cadeaus, vieren volgens een onderzoek van TNS Nipo minder mensen Sinterklaas. Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking viert het feest van de Goedheiligman. Van de mensen die het sinterklaasfeest vieren, doet de helft dat op 5 december. Ze geven daarbij gemiddeld 120 euro uit aan cadeautjes, tegen 125 euro vorig jaar