UTRECHT - Bankverzekeraar SNS Reaal wil Regio Bank kopen van ING voor 50,5 miljoen euro. Dat lieten de beide concerns maandag weten. SNS is van plan om Regio Bank onder te brengen bij de activiteiten van dochter CVB Bank.

Regio Bank biedt in heel Nederland vanuit ongeveer 55 kantoren bancaire producten zoals hypotheken en spaarproducten aan via 380 tussenpersonenen. Door Regio Bank bij CVB Bank onder te brengen ontstaat een groep met meer dan achthonderd tussenpersonen.

Hypotheek

SNS Reaal vergroot met de overname de hypotheekportefeuille met 2,6 miljard euro, ofwel 5 procent. De toevertrouwde spaargelden groeien met 2,8 miljard euro. Dat betekent dat het marktaandeel van SNS op deze markt toeneemt met 1 procentpunt naar 7,6 procent.

SNS Reaal betaalt de overname uit eigen middelen. Het bedrijf investeert nog eens 60 miljoen euro in de nieuwe groep. Ook blijft SNS Reaal, dat in mei dit jaar een beursnotering kreeg op de Amsterdamse beurs, kijken naar andere overnames. "Onze focus blijft gericht op de gefragementeerde verzekeringsmarkt in Nederland", aldus bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen.

Over de overname van Regio Bank is door beide partijen een intentieverklaring getekend. De transactie wordt naar verwachting in maart volgend jaar afgerond. Er wordt nog een boekenonderzoek gedaan en SNS moet toestemming krijgen voor de overname van mededingingsautoriteiten.

Als de overname slaagt, wordt Regio Bank met terugwerkende kracht vanaf 1 januari volgend jaar in de boekhouding opgenomen.