AMSTERDAM - Het supermarktconcern Ahold heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 210 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was nog sprake van een verlies van 236 miljoen euro. Dat heeft Ahold vrijdag bekendgemaakt.

Bekijk video

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 273 miljoen euro. Zoals verwacht, stond Ahold in het derde kwartaal voor meer uitdagingen dan in het tweede kwartaal, aldus topman Anders Moberg. In de Verenigde Staten ondervond het concern hinder van de concurrentie en de slechtere economische omstandigheden. Het laatste kwartaal van dit jaar zal ook lastig zijn.

De Amerikaanse distributeur van levensmiddelen US Foodservice boekte een bedrijfsresultaat van 85 miljoen dollar. De omzet steeg 5 procent tot 4,5 miljard dollar. Het bedrijf is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de concernomzet. Mede onder druk van twee activistische aandeelhouders verkoopt Ahold US Foodservice.

Albert Heijn

In Nederland profiteerde Albert Heijn van betere verkopen en lagere kosten. De omzet steeg 10,3 procent tot 1,6 miljard euro. Schuitema, waar Ahold een meerderheidsbelang in heeft, behaalde een omzet van 716 miljoen euro, een toename van 1,1 procent.