NIJMEGEN - Vervoersbedrijf Connexxion neemt het Nijmeegse busbedrijf Novio over. De gemeente Nijmegen en de raad van bestuur van het vervoerbedrijf Connexxion hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Novio voor 12,4 miljoen euro. De gemeente heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de gemeente heeft Connexxion een interessant voorstel gedaan, waarmee Novio optimaal wordt voorbereid op de aanbesteding in 2010 van het openbaar vervoer in het stedelijk Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). Connexxion en de gemeente Nijmegen waarborgen in de nieuwe overeenkomst naar eigen zeggen de belangen van het personeel zo veel mogelijk. Zo garandeert Connexxion de werkgelegenheid voor een periode van drie jaar en de huidige arbeidsvoorwaarden voor twee jaar.

De gemeente is tot nu toe eigenaar van Novio. Maar volgens deskundigen is het bezit van een vervoersbedrijf een financieel risico. De gemeente probeert al langer Novio te verkopen. Zo toonde het Haagse vervoersbedrijf HTM in 2005 belangstelling. In januari liet HTM echter weten van overname af te zien.