HEERLEN - Het pensioenfonds ABP voor ambtenaren gaat de koopkracht van zijn leden gedeeltelijk repareren. Dat liet ABP maandag weten. ABP verhoogt de uitkering van pensioengerechtigden vanaf volgend jaar met 2,82 procent. Daarmee wordt de loongroei in de sector met 77 procent gecompenseerd.

ABP is niet in staat tot een volledige reparatie van de koopkracht. Daarvoor had de dekkingsgraad (de verhouding tussen het vermogen en de pensioenverplichtingen) per 1 november 140 procent moeten bedragen. Dat was 131,2 procent.

Wel compenseert ABP pensioengerechtigden voor het tijdsverschil tussen CAO-afspraken en het moment van indexatie. Deze nabetaling bedraagt 2,47 procent en wordt in een keer uitbetaald, aldus het pensioenfonds.

Gelijk

ABP heeft pensioenpremie voor volgend jaar vastgesteld op 19,2 procent van het salaris. Daarmee blijft deze nagenoeg gelijk aan het niveau van dit jaar van 19,4 procent.

Begin deze maand liet het pensioenfonds voor de zorgsector PGGM al weten per 1 januari pensioenen volledig te indexeren. PGGM laat de pensioenpremie ongewijzigd op 22,5 procent van het salaris.