PARIJS - Een fusie van de luchtvaartgroep Air France-KLM met de Italiaanse branchegenoot Alitalia moet niet worden overwogen als dit ten koste gaat van banen. Dat zei de topman van Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta, zondag op de Franse radio.

"We zouden het alleen doen als het waarde creëert voor aandeelhouders en werknemers van Air France-KLM en niet als Air France-KLM er slechter van wordt", aldus Spinetta tegen de radiozender Europe 1. "Het moet niet gedaan worden met banenreducties."

Een mogelijk samengaan van Air France-KLM en Alitalia werd afgelopen week weer actueel na een treffen van de Franse president en Jacques Chirac en zijn Italiaanse collega Romano Prodi. Chirac toonde zich een voorstander van een fusie van de luchtvervoerders.

Gesprekken

Air France-KLM en Alitalia lonken al enkele jaren naar elkaar. Onlangs vonden er weer verkennnende gesprekken tussen de bedrijven plaats.

Spinetta herhaalde vorige week dat Alitalia eerst aan een aantal eisen moet voldoen, voordat een fusie mogelijk is. Zo moet de Italiaanse vervoerder volgens de Fransman onder meer eerst zijn financiën op orde krijgen.