AMSTERDAM - Drie transportbedrijven zijn zaterdag beloond met de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2006. Van der Valk Transport uit Dirksland, Stubbe BV uit Gouda en Schenker uit Tilburg ontvingen de prijs uit handen van minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs (CDA).

De prijzen werden uitgereikt in Rotterdam tijdens het congres 'Licht op Groen', georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland (TLN).

In de categorie kleine bedrijven werd de prijs gewonnen door Van der Valk Transport. Het bedrijf won door de goede onderhandelingspositie die het bedrijf had behaald. Stubbe BV kwam als beste uit de bus bij de middelgrote bedrijven, omdat het een milieuvriendelijke manier heeft ontwikkeld voor het omgaan met chemicaliën.

Schenker

In de categorie grote bedrijven won het internationale transportbedrijf Schenker. Volgens de jury laat het bedrijf jonge medewerkers meedenken.

Met de ondernemersprijs beloont TLN jaarlijks bedrijven, die zijn gespecialiseerd in transport en logistiek. Dit jaar lette de jury vooral hoe bedrijven zich qua ondernemerschap wisten te onderscheiden van andere transportbedrijven.