DRONTEN - Onbekenden hebben in Dronten vernielingen aangericht aan de gedenkplek voor overleden kankerpatiënten in het Koningin Wilhelminabos. Dat liet de Stichting Nationale Boomfeestdag vrijdag weten.

Er is aangifte gedaan van vernielingen van een aantal glaspanelen met daarop gedichten en teksten over het ontstaan van het bos. De vernielingen werden gepleegd aan de vooravond van de zevende 'Bomen voor het Leven'-dag in het Koningin Wilhelminabos.

Op deze plek worden zaterdag ruim 6500 nabestaanden verwacht, die bomen gaan planten ter nagedachtenis aan dierbaren die overleden zijn aan kanker.

Raadsel

"Het gebeuren werpt een schaduw over de emotionele bijeenkomst voor de duizenden aanwezigen", zo stelden de organisatoren van de herdenkingsdag, Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding, vrijdag. "De organisatie staat voor een raadsel waarom en door wie deze vernielingen zijn aangericht."

Nabestaanden planten zaterdag 1700 bomen ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten. Dit jaar wordt de 13.000ste boom in het herdenkingsbos geplant. De namen van aan kanker overleden dierbaren worden aangebracht op glaspanelen die op de gedenkplek staan.