DUBAI - Airbus verwacht nog dit jaar de technische certificaten voor de superjumbo A380 te ontvangen van de luchtvaartautoriteiten in de Europese Unie en Verenigde Staten. Dat zei een topbestuurder van de Europese vliegtuigbouwer in een vrijdag gepubliceerd interview met het dagblad Gulf News uit Dubai.

Volgens de marketingdirecteur voor de A380, Keith Stonestreet, ontvangt Airbus op 13 december het luchtwaardigheidsbewijs voor de superjumbo van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration en de Europese tegenhanger European Aviation Safety Agency. Volgens Stonestreet wordt momenteel een laatste reeks testen afgewerkt met de Rolls-Royce-motoren van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Het A380-project wordt geplaagd door technische problemen, vooral met de bedrading. Airbus heeft daardoor de levering al drie keer moeten uitstellen.

De eerste A380 wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2007 geleverd aan Singapore Airlines, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.