ROSMALEN - Bouwbedrijf Heijmans heeft donderdag aangekondigd dat de bouwdivisie van de onderneming het slechter doet dan de onderneming zelf dacht. Het bedrijfsresultaat van de dochter laat een nog forsere daling zien dan al was verwacht. De oorzaak hiervan is een gevolg van opdrachten die in 2005 onder zeer forse prijsdruk zijn verkregen.

Verder werd Heijmans geconfronteerd met tegenvallers bij de bouwdochter door ontoereikend project- en risicomanagement. Het nettoresultaat van de bouwdivisie komt uit op 6 miljoen euro tegen 23 miljoen vorig jaar.

Heijmans was eerst van plan om de markt op 6 december te informeren over de stand van zaken binnen de onderneming, maar door de malaise bij het bouwonderdeel heeft Heijmans besloten om het tussentijdse handelsbericht eerder te publiceren.

De tegenvallers worden gecompenseerd door betere resultaten bij de divisie vastgoed. Verder rekent het bedrijf op een bate van de belasting. Bij de divisie Infra is er sprake van meer volume tegen licht hogere prijzen. Daarom blijft Heijmans bij de eerder uitgesproken verwachting van een winst na belastingen van 78 miljoen euro.