NEW YORK - Een arbitragecommissie in de Verenigde Staten heeft een einde gemaakt aan een geruchtmakende sekszaak, die voor veel genot en rode oortjes zorgde bij Amerikaanse beurshandelaren. De zakenbank Salomon Smith Barney moet een werkneemster 3,2 miljoen dollar betalen omdat die zich geïntimideerd voelde door seksueel getinte opmerkingen van collega's.

Tameron Keyes werkte van 1991 tot 1993 op een kantoor van een latere dochteronderneming van Salomon in Los Angeles. In die tijd had zij te maken met collega's die tijdens werktijd seksuele toespelingen maakten, vrouwelijke strippers bestelden en sekslijnen naspeelden via de intercom.

Keys pikte het gedrag van haar collega's niet en stapte naar de rechter. De zaak kreeg als snel de naam 'boom boom room' mee naar de Broadway-productie 'In the Boom Boom Room' waarin danseressen de toon aangeven.

De rechtszaak leidde in 1997 tot een algemene schikking over seksuele intimidatie op de kantoren van Salomon. Een schadevergoeding was echter nog niet bepaald. Een arbitragecommissie heeft vorige week uitsluitsel gegeven, aldus Salomon woensdag in een verklaring. De bank, onderdeel van Citigroup, zegt "teleurgesteld" te zijn over de beslissing. Keyes werkt overigens nog steeds voor Salomon. Zij houdt kantoor in Californië.