VOORBURG - Automatiseerder PinkRoccade schrapt circa tweehonderd arbeidsplaatsen meer dan de eerder aangekondigde 350 banen. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

PinkRoccade wil zo meer kosten besparen om de winstmarge op peil te houden. Voor het afvloeien van de extra werknemers gaat het bedrijf een groter bedrag reserveren. "Deze voorziening is echter niet van een dusdanig niveau dat er in het vierde kwartaal netto verlies zal worden geleden", aldus PinkRoccade in een verklaring.

Het bedrijf schrapte in het eerste helft van het jaar al zeshonderd arbeidsplaatsen. PinkRoccade verwacht aan het eind van dit jaar nog 8200 werknemers te hebben.

De IT-sector kampt al enige tijd met teruglopende winsten en inkomsten. De nettowinst van PinkRoccade bedroeg in het derde kwartaal 4 miljoen euro tegen 7,9 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet daalde van 193,7 miljoen tot 188,9 miljoen euro.

De beurskoers van het aandeel PinkRoccade kelderde maandag al ruim 9 procent naar 6,04 euro op geruchten over het grotere aantal ontslagen.