LONDEN - Het Duitse mediaconcern RTL wil een overnamebod doen op de Britse commerciële zender ITV. Het bod zou een waarde hebben van meer dan 5 miljard pond sterling (7,4 miljard euro).

RTL werkt samen met investeringsmaatschappijen om het geld bij elkaar te krijgen, schreef de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag.

RTL, het grootste commerciële televisiebedrijf in Europa, deelde begin deze week nog mee geen gesprekken met het Britse bedrijf te voeren. Bestuursvoorzitter Gerhard Zeiler zei toen een samenwerking met ITV in de toekomst niet uit te willen sluiten.

Strijd

ITV heeft een marktwaarde van 4,5 miljard pond en heeft een schuld van 1 miljard pond uitstaan. Met een overnamebod zou RTL de strijd aangaan met het Britse kabelbedrijf NTL, dat een bod in voorbereiding heeft.

RTL neemt genoegen met een minderheidsbelang in ITV, aldus Financial Times. Externe financiers zouden de rest van het geld op tafel leggen. Door deze financieringstructuur hoeft RTL niet aan te kloppen bij Bertelsmann. Het Duitse mediaconglomeraat heeft 90 procent van de aandelen RTL in handen, maar doet vanwege zijn hoge schuldpositie voorlopig geen grote investeringen.