BREDA - Ondanks de haperende economie nemen de beloningen van werknemers in de informatie- en communicatietechnologie (ICT'ers) nog steeds toe. Ze stijgen wel minder hard. Dat bleek maandag uit doorlopend onderzoek van het adviesbureau De Breed & Partners.

In het derde kwartaal van dit jaar was de totale beloning 3,3 procent hoger dan in dezelfde periode in 2001. Onder totale beloning verstaat De Breed & Partners salaris, reiskosten- en autoregelingen, onkostenvergoedingen, verzekeringen en bedrijfssparen.

De totale beloning steeg in het derde kwartaal van 2002 minder hard dan in het tweede trimester. De toename was toen 7,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2001.

Tot en met het derde kwartaal zijn circa 15.000 ICT'ers ondervraagd. De vaste beloning steeg in het derde kwartaal met 3,4 procent. Minder ICT'ers krijgen een variabel deel bovenop hun vaste salaris, constateren de onderzoekers.

"Maar de variabele beloning is gemiddeld wel hoger", aldus E. Ramakers van De Breed & Partners. Haar verklaring: "Door de huidige economische omstandigheden is het voor ICT'ers moeilijker om hun doelstellingen te halen. Daarnaast wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om goede ICT'ers binnen te halen en te houden."