ROTTERDAM - PCM Uitgevers trekt zich terug uit de gratis krant die het bedrijf samen met ondernemer Marcel Boekhoorn zou opzetten. Dat heeft Cornelis van den Berg, directeur van de nieuwe krant, woensdag gezegd. PCM was woensdag nog niet bereikbaar voor een reactie.

Het eerste nummer van de nieuwe krant moet begin volgend jaar verschijnen. Volgens de initiatiefnemers komt daar geen verandering in. PCM zou een belang nemen van 49 procent, tegen Boekhoorn 51 procent.

"Afgelopen weekeinde is ons gebleken dat PCM de gemaakte afspraken over onze samenwerking voor een nieuwe krant niet gestand wil doen", zegt Van den Berg. "Dat is teleurstellend omdat we hard hebben gewerkt aan de verdere uitwerking van de afspraken. De vraag is ook of het juridisch in de haak is."

Opgewekt

Volgens de directeur gaan hij en zijn medewerkers "opgewekt en optimistisch" verder. "Financieel gezien was de deal met PCM voor ons niet noodzakelijk. En ook voor de drukcapaciteit waren we al, en zijn we nog steeds, in gesprek met alternatieve partijen. Het is dus ook niet de vraag òf de nieuwe krant verschijnt."

De precieze datum waarop de eerste krant van de persen moet rollen maakt Van den Berg nog niet bekend. Ook de naam van het gratis dagblad is nog niet duidelijk.