ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad is maandagavond akkoord gegaan met de voorgestelde verkoop van stadion Gelredome. De gemeente Arnhem wil het stadion voor 16,5 miljoen euro verkopen aan projectontwikkelaar Eurocommerce.

Vrijwel alle fracties gaven tijdens een ingelaste raadsvergadering aan blij te zijn dat de gemeente eindelijk van het stadion af is. Arnhem kocht Gelredome in 2003 als onderdeel van een reddingsplan voor stadion en de noodlijdende voetbalclub Vitesse.

Met het reddingsplan was in totaal 24 miljoen euro gemoeid. De gemeente zou het stadion zo snel mogelijk weer doorverkopen aan een commerciële partij.

Aanpassingen

De beoogde nieuwe eigenaar Eurocommerce wil het stadion verder ontwikkelen. Zo worden de lege hoeken van het stadion volgebouwd en komt ook de ruimte onder de oost-tribune beschikbaar voor nieuwe ontwikkelingen. Daarvoor zijn nog wel planologische aanpassingen nodig, aldus de gemeente.

De gemeenteraad wil de verkoop zo snel mogelijk afronden.

Daarnaast wil de raad zo snel mogelijk een lening van circa 10 miljoen euro aan Vitesse terug. Ook die lening was onderdeel van het Arnhemse reddingsplan voor Vitesse en Gelredome.