ROTTERDAM - Het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT wil het eerder met vakbond FNV bereikte principeakkoord over een cao niet opnieuw bespreken. ECT-directeur Jan Westerhoud bevestigde maandag dat hij voorlopig niet met de bond aan tafel wil.

"Als het akkoord volgens de juiste procedure in stemming is gebracht bij de leden en zij keuren het af, dan praten we wel verder."

Personeel van het bedrijf hield vorige week een tweedaagse wilde staking, waarna de bond beloofde weer met de directie te gaan praten. Maar Westerhoud wil niet toegeven aan de druk van de stakers.

"Dat is hetzelfde als een peiling houden en vervolgens de verkiezingen afgelasten omdat we de uitslag al weten. Dat past niet in een democratish bestel." De bond had erop gerekend dat ECT wilde praten over het akkoord.

Wisselgeld

"We hebben geprobeerd om de boel te deëscaleren door te zeggen dat we gingen praten. ECT negeert het signaal van de werknemers door daar niet op in te gaan", aldus de zegsman. "We hadden flink wat wisselgeld bij ons, maar zelfs daarover wilde ECT niet praten."

Het personeel legde het werk neer uit onvrede over een aanpassing in het werkrooster. De afspraken omtrent het flexibelere rooster zijn gemaakt in overeenstemming met de bond, maar moest nog voorgelegd worden aan de leden.

FNV reageert dinsdag op de afwijzing van ECT. In de tussentijd doet de bond er alles aan om staking te voorkomen, stelt de woordvoerder. "We gaan er van uit dat de leden wachten op de bond."