SCHIPHOL - KLM investeert de komende twee jaar meer dan 100 miljoen euro in de vernieuwing van het interieur van de vloot. De luchtvaartmaatschappij verbetert de stoelen, waardoor passagiers comfortabeler kunnen zitten. Ook worden de verlichting, kleuren en het ontwerp van het tapijt en de gordijnen beter op elkaar afgestemd.

KLM hoopt dat passagiers het vliegen met de maatschappij hierdoor een hogere waardering zullen geven. Commercieel directeur Paul Gregorowitsch verwacht dat reizigers 10 procent tevredener zullen zijn, zei hij maandag. Hij deed dat bij de viering van het feit dat KLM maandag precies zeventig jaar geleden als eerste niet-Amerikaanse maatschappij de Dakota DC3 in gebruik nam.

In de Boeings 737, die binnen Europa vliegen, komen nieuwe stoelen en een "frisser uiterlijk", aldus KLM. Passagiers in de business class van de jumbo's van KLM kunnen binnenkort hun reis ook op nieuwe stoelen doorbrengen. "Het doel is om klanten een betere en aangenamere reis te bieden", lichtte Gregorowitsch toe.

Cityhopper

De Fokker-vloot van KLM Cityhopper ondergaat ook een vernieuwing. Zo hebben alle Fokkers 100 een modernere airconditioning gekregen. De buitenkant van de Fokkers krijgen een schilderbeurt en het tapijt en de gordijnen worden vernieuwd.