AMSTERDAM - Het kabel- en telecombedrijf Versatel is ook in het derde kwartaal diep in de verliezen gebleven. Op een omzet van 109,5 miljoen euro werd een nettoverlies van 23,2 miljoen euro geleden, bijna twee keer zo veel als in dezelfde periode in 2005. Vooral de voetbaluitzendingen op internet zorgden voor rode cijfers.

Voornaamste oorzaak van de verliezen is het avontuur met de live-uitzendingen van eredivisievoetbal op internet. De lancering van die dienst vergde grote investeringen van het bedrijf, zowel in de infrastructuur als in de marketing. De belangstelling voor het pakket, waarbij klanten zowel een snelle internetverbinding als een televisie- en een telefoonaansluiting afnemen, bleef sterk achter bij de verwachtingen. De mijlpaal van 100.000 klanten is in het afgelopen kwartaal wel overschreden.

Digitenne

Om de inkomsten te verhogen, is onlangs een alliantie gesloten met KPN, dat daardoor ook eredivisiewedstrijden via zijn televisieproducten Digitenne en Mine kan aanbieden. Versatel is voor meer dan 80 procent in handen van de Zweedse prijsvechter Tele2.

De omzet van Versatel steeg overigens wel fors, met 15 procent. Dat is echter deels te danken aan de opbrengst van 4,2 miljoen euro uit een schikking met KPN over "historische geschillen". De schikking, die Versatel woensdag niet verder wilde toelichten, had ook een positief effect op het bedrijfsresultaat.