ROTTERDAM - Het personeel van containeroverslagbedrijf ECT in Rotterdam is dinsdag om middernacht na een staking van twee dagen weer aan het werk gegaan. Dat liet FNV Bondgenoten weten.

Het personeel van ECT legde maandag het werk neer uit onvrede over een aanpassing in het werkrooster. Ook dinsdag duurde de staking voort. Volgens vakbondsbestuurder Leen van der List wil FNV Bondgenoten opnieuw met de directie van het bedrijf overleggen.

Volgens hem heeft de directie nog niet laten weten akkoord te gaan met de onderhandelingen.

De directie van het Havenbedrijf Rotterdam en verladersorganisatie EVO deden eerder een oproep aan het personeel van het containeroverslagbedrijf te stoppen met de wilde staking.

Onacceptabel

ECT-directeur Jan Westerhout noemde de wilde actie "bizar en onacceptabel". Dinsdag ging er een brief naar het personeel uit met de oproep aan het werk te gaan. Wie niet bereid is te werken, is niet welkom op het bedrijfsterrein en krijgt geen salaris doorbetaald, stelde Westerhout.

Hij wees erop dat het bedrijf vorige week met de bonden in principe overeenstemming heeft bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel daarvan is een flexibeler rooster. Het bedrijf wilde voorlichtingsbijeenkomsten houden.

Het akkoord moest nog worden voorgelegd aan de vakbondsleden. Omdat FNV Bondgenoten nog in afwachting was van deze procedure steunde de bond de actie niet.