ROTTERDAM - De medewerkers van het containeroverslagbedrijf ECT in Rotterdam gaan woensdagochtend weer aan het werk. Dat zegt woordvoerder Leen van der List van FNV Bondgenoten dinsdag. De bonden zegden dinsdagavond toe weer te gaan praten met de directie over het eerder gesloten principeakkoord voor een cao.

Bekijk video

Zevenhonderd werknemers legden maandagochtend het werk neer omdat ze het niet eens zijn met het akkoord. Daarin staat dat ongeveer 250 medewerkers die de laatste twee jaar zijn aangenomen flexibeler worden ingeroosterd.

FNV Bondgenoten steunde de wilde staking op de drie ECT-terminals niet. Als het flexibele rooster uit de cao wordt geschrapt, worden ook de lonen naar beneden bijgesteld,stelt Van der List. De salarissen waren namelijk afgestemd op flexibele werktijden.

Onderhandelingen

Volgens de woordvoerder is nog geen contact geweest met de directie van ECT over eventuele nieuwe onderhandelingen. In afwachting van haar reactie gaan de werknemers woensdag toch weer aan het werk. Van der List verwacht dat bij het ingaan van de nachtdienst ook al diverse mensen het werk hervatten.

Een deel van de containers dat normaal door ECT wordt verwerkt, werd dinsdag verlegd naar de haven van Antwerpen. Van der List weet niet of er dinsdagavond nog containers staan te wachten op verwerking. Wie de kosten van de staking gaat dragen is nog niet bekend. Van der List verwacht dat de directie van ECT er verstandig mee omgaat en de kosten niet gaat verhalen op het personeel.