Amsterdam - Zorgverzekeraar Agis heeft de premie van de basisverzekering voor 2007 vastgesteld op EUR 1.125 per jaar. Dit betekent op jaarbasis een stijging van EUR 46, ofwel 4,25% ten opzichte van de basispremie in 2006. Dat heeft Agis dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

De naar eigen zeggen 'geringe' verhoging van de premie wordt voornamelijk veroorzaakt door de stijging van de zorgkosten, aldus Agis, dat recentelijk met Delta Lloyd en Menzis is gefuseerd.

De premies voor de aanvullende verzekeringen blijven volgens Agis grotendeels gelijk. De zorgverzekeraar introduceert volgend jaar twee nieuwe aanvullende verzekeringen. De ComfortPluspolis is een uitgebreide verzekering met volledige vergoedingen voor onder andere fysiotherapie en orthodontie. De 50+ Actief Polis vergoedt vooral zorg afgestemd op de behoeften van senioren zoals fysiotherapie, de griepprik en een bril.

Bijna een maand geleden maakte zorgverzekeraar DSW als eerste haar premie voor 2007 bekend. Deze is vastgesteld op EUR 1.137 per jaar.