AMSTERDAM - Bij het kabelbedrijf UPC wordt niet op een cent meer of minder gekeken. De onderneming die in surseance verkeert, verwacht dat het advies bij de financiële herstructurering ongeveer miljoen euro gaat kosten. Dat staat in formulieren die het in de Verenigde Staten heeft ingeleverd.

Bewindvoerder A. Deterink kon donderdag niet reageren op de cijfers. UPC, dat nog nooit jaarwinst heeft gemaakt, betaalt onder meer advocatenkantoor Allen & Overy, KPMG Accountants, Deloitte & Touche Belastingadviseurs en vele andere instellingen.

UPC heeft nooit op een cent meer of minder gekeken. Het bedrijf betaalde vele duizenden euro's per aansluiting bij de aankoop van kabelnetwerken. Het afgelopen jaar bleek dat financieel directeur C. Bracken heeft bedongen dat hij 1 miljoen euro krijgt als blijkt dat zijn opties niets opleveren. Voormalig topman M. Schneider heeft vorig jaar voor ongeveer 3,5 miljoen euro opties via internetdochter Chello gekregen. Chello zou naar de beurs gaan, maar daar is het nooit van gekomen.

Inmiddels is de schuld van het bedrijf opgelopen tot ongeveer 11 miljard euro. UPC heeft uitstel van betaling aangevraagd om zo obligatiehouders te dwingen om schuldpapier om te zetten in aandelen.