NIEUWERKERK A/D IJSSEL - Het is een bekend merk, en dus zou de naam 'voorlopig' niet uit het straatbeeld verdwijnen. Voorlopig bleek echter van korte duur: NBBS verdwijnt per 1 januari alsnog uit het straatbeeld. De nieuwe eigenaar Dutch Leisure Group (DLG), een dochtermaatschappij van het wereldwijd opererende AirTours, maakte dinsdag bekend dat de groep verder gaat als MyTravel.

DLG nam het noodlijdende reisbureau NBBS in oktober over. Na 'intensief onderzoek' is besloten de naam in de toekomst alleen nog te verbinden aan producten voor jongeren (van 18 tot 35 jaar) en low-budgetreiziger, aldus directeur F. van Eijck. De geel-blauwe NBBS-uithangborden worden vervangen door het blauw-oranje van MyTravel.

De MyTravel-winkels verkopen ook reizen van Marysol, Sunair en Traveltrend, die eveneens deel uitmaken van het concern. Berichten in de Britse media dat bij Airtours 1600 banen zouden verdwijnen, kon Van Eijck bevestigen noch ontkennen. "In Nederland staan er in elk geval gaan banen op de tocht." Als dat wel zo zou zijn, zou op zijn minst eerst werktijdverkorting zijn aangevraagd. "En dat is niet gebeurd", verzekerde de directeur.

/ECONOMIENBBS officieel in surseanceNBBS maakt doorstart