AMSTERDAM - De topman van het telecombedrijf Versatel, Per Borgklint, stapt voor 1 mei volgend jaar op. De Zweed heeft een andere baan aangeboden gekregen en wil terugkeren naar zijn geboorteland. Hij geeft daarom ook zijn functie van directeur bij Tele2 Benelux op, zei een woordvoerster van Versatel donderdag.

Borgklint heeft een dubbelfunctie omdat Versatel voor meer dan 80 procent eigendom is van Tele2. Borgklint was sinds begin dit jaar algemeen directeur van Versatel. Hij volgde Raj Raithatha op, die vorig jaar vertrok nadat Tele2 een meerderheidsbelang in het telecombedrijf had verworven.

Oorspronkelijk wilde Tele2 Versatel helemaal inlijven. Een groep minderheidsaandeelhouders verzette zich echter hevig tegen het overnamebod van 1,34 miljard euro. Een poging van de Zweedse telecomprijsvechter om de aandeelhouders uit te roken, strandde dit jaar bij de Ondernemingskamer.

Overname

Versatel en Tele2 brachten in augustus naar buiten dat zij streven naar een omgekeerde overname om alsnog alle activiteiten onder een vlag te brengen. Het verlieslijdende Versatel neemt daarbij de activiteiten van Tele2 in de Benelux over en wil daarvoor nieuwe aandelen uitgeven. Het vertrek van Borgklint heeft hierop geen invloed, aldus de woordvoerster van Versatel. "Wij hopen een goede opvolger te kunnen vinden."