AMSTERDAM - CZ heeft als tweede zorgverzekeraar de premie voor de basisverzekering voor volgend jaar bekendgemaakt. De jaarpremie bedraagt 1140 euro, ruim 92 euro meer dan dit jaar.

Bekijk video

De premieverhoging is onder meer het gevolg van een overheidsmaatregel om werkgevers te compenseren. Gebleken is dat werkgevers dit jaar teveel hebben meebetaald aan de zorgkosten.

Tot begin februari zet CZ 500 extra krachten in om de verwachte drukte te verwerken. CZ heeft in totaal ruim 2,6 miljoen verzekerden.

DSW

Half oktober maakte DSW als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2007 bekend. Bij DSW komt men uit op 1137 euro op jaarbasis. DSW is met 330.000 verzekerde personen een betrekkelijk kleine zorgverzekeraar.

Overstappen

Zorgverzekeraars zullen de premie individueel vaststellen. De andere verzekeraars komen volgende maand met hun premie. Zij hebben beloofd op 15 november in elk geval op hun eigen websites duidelijk te maken welke premie zij gaan hanteren. Wie wil overstappen moet voor 1 januari 2007 zijn oude verzekering opzeggen en heeft dan tot 1 februari de tijd om zich bij een nieuwe verzekeraar te melden.