AMSTERDAM - Bank- en girorekeningen van particulieren worden momenteel op grote schaalgeplunderd door een criminele bende. Oplichters boeken grote sommen geld overnaar hun eigen rekening. Dit meldt De Telegraaf dinsdag.

De bende is in elk geval actief in Amsterdam en Amersfoort, maar vermoedelijkzijn zij ook in andere delen van het land bezig met fraude. De politie heefttot nu toe twee leden van de organisatie gearresteerd, maar die blijkt nu veelomvangrijker.

De criminelen zouden al sinds juni onder andere postbodes volgen, om zo dejuiste overschrijvingspapieren in handen te krijgen, evenals codes om geldtelefonisch over te kunnen boeken. Desbetreffende post wordt door de criminelenuit de brievenbus gehengeld.

Onlangs werden in Amstelveen twee zakken met post gestolen, en in Hoofddorpwerd een postbode overvallen, vermoedelijk ook werk van de bende. Omdat hetniet altijd grote bedragen zijn doe worden ontvreemd, hebben gedupeerden nietaltijd in de gaten dat ze zijn beroofd. De politie wil niet zeggen hoeveel gelder tot nu toe met de fraude gemoeid is.