SYDNEY - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas blijft geloven in het dubbeldekstoestel van Airbus, de A380. Ondanks de problemen bij de productie van het vliegtuig heeft Qantas een order geplaatst voor de levering van nog eens acht van deze vliegtuigen. Eerder had de luchtvaartmaatschappij er al twaalf besteld.

Het nieuws over de Australische order vormt een belangrijke opsteker voor Airbus. De Europese vliegtuigbouwer heeft te kampen met grote vertraging bij de productie van de A380. Door technische problemen loopt de productie al twee jaar achter op schema. De afgelopen tijd deden speculaties de ronde over de vraag of luchtvaartmaatschappijen hun orders voor de A380 zouden annuleren.

Vertrouwen

Qantas zegt het volste vertrouwen te hebben in de A380. Het besluit om nog eens acht dubbeldeksvliegtuigen te bestellen, viel na een grondige bestudering van de problemen bij Airbus, aldus een verklaring die zondag werd uitgegeven. De Australische luchtvaartmaatschappij krijgt de toestellen nu tussen 2008 en 2015.

De A380 kan plaats bieden aan ongeveer achthonderd mensen.