AMSTERDAM - Ruim tweederde van de ondernemers zal er geen traan om laten als MKB-Nederland wordt opgeheven. Ondernemers geven de belangenvereniging een onvoldoende, en kwalificeren haar als 'niet effectief, stoffig en bureaucratisch'.

Dat blijkt uit een onderzoek dat ondernemersblad Sprout heeft gehouden onder 341 Nederlandse mkb-ondernemers. De ondervraagden zijn slecht te spreken over de effectiviteit en zichtbaarheid van de belangenvereniging.

Slechts elf procent vindt dat MKB-Nederland goed opkomt voor hun belangen, en maar veertien procent meent dat de belangenvereniging de afgelopen drie jaar iets heeft bereikt. De ondernemers geven de club van Loek Hermans een 5,3 als gemiddeld rapportcijfer.

Drie van de vier ondervraagden zijn geen lid van MKB-Nederland. Zij vinden de organisatie te duur of uit de tijd, en menen dat die onvoldoende voor hun belangen opkomt. MKB-Nederland heeft nauwelijks toegevoegde waarde, aldus de ondervraagden.

Bijna zeventig procent van alle ondervraagde ondernemers heeft er geen bezwaar tegen als MKB-Nederland wordt opgeheven. Voorzitter Loek Hermans is bij velen niet bekend. Bijna zestig procent weet zijn naam niet te noemen.