ARNHEM - Het Arnhemse college van B en W heeft dinsdag besloten stadion Gelredome te verkopen aan projectontwikkelaar Eurocommerce. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd.

Eurocommerce was al langer in beeld als koper van het complex dat de gemeente drie jaar geleden voor 24 miljoen euro aankocht. De projectontwikkelaar zou 16,5 miljoen euro willen betalen voor Gelredome.

WTC

Eurocommerce is betrokken bij een groot aantal projecten in Arnhem, waaronder het kortgeleden geopende World Trade Centre en de bouw van een nieuw stadskantoor. Om die reden vinden met name de linkse partijen in de raad dat de banden tussen gemeente en projectontwikkelaar wel erg nauw zijn. De raad en de directie van Gelredome moeten instemmen met de voorgenomen verkoop. Naar verwachting vergadert de gemeenteraad half november over de verkoop.

Arnhem kocht het stadion van Vitesse en verstrekte een miljoenenlening aan de voetbalclub. De raad stelde als harde voorwaarde dat het stadion met de omliggende bouwgrond uiteindelijk in de verkoop zou gaan en dat de uitstaande schulden werden afgelost.

Huurachterstand

Maar in juni bleek dat Vitesse een huurachterstand van 1,7 miljoen euro bij de gemeente had. Inmiddels heeft de club de achterstand met 9 ton verminderd, maar is een belangrijke voorwaarde niet gehaald. Het reddingsplan uit 2003 behelst namelijk dat alle schulden per 1 juli 2006 zouden zijn afgelost.

Als de verkoop aan Eurocommerce doorgaat, mag het bedrijf kantoren bouwen in de hoeken van het stadion en onder de Oosttribune.