AMSTERDAM - Een overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft geen plannen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Slechts 4 procent heeft zich voorgenomen om te switchen, zo blijkt uit onderzoek van MarketResponse.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders weinig interesse tonen in de basisverzekering. Ongeveer 20 procent zegt zich er dit najaar in te gaan verdiepen.

Ook weten de meeste Nederlanders niet dat de huidige zorgverzekering voor 1 november moet worden opgezegd als men per 1 januari van verzekeraar wil veranderen, zo zegt MarketResponse.

Tevredenheid

Meer dan de helft (55 procent) is niet van plan zich te gaan oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. De meest genoemde redenen om niet verder te kijken zijn enerzijds de tevredenheid met de huidige verzekeraar en anderzijds het voordeel dat men geniet van een collectief contract.

DSW

Zorgverzekeraar DSW maakte onlangs als eerste de nieuwe premie voor de basisverzekering bekend. Deze nieuwe jaarpremie komt uit op 1.137 euro, 87 euro meer dan dit jaar. Naar verwachting zullen de overige zorgverzekeraars hun nieuwe premies rond half november bekend maken.