DEN BOSCH - De busmaatschappijen Connexxion/Hermes, BBA en Arriva hebben in de nacht van maandag op dinsdag een conceptakkoord bereikt. De achterban van de betrokken partijen moet zich hierover nog uitspreken. Dat heeft FNV bestuurder van der List verklaard.

Bekijk video

Een definitief akkoord lijkt nabij, maar er vinden dinsdag nog wel acties plaats, aldus Van der List. De acties zullen, net als maandag het vervoer in de spits ongemoeid laten. Vertegenwoordigers van de provincie en de vakbonden waren bij de gesprekken aanwezig. De bedrijven zitten om tafel om af te spreken wie er vanaf 10 december het busvervoer gaat regelen in Brabant.

Naast het tijdelijk platleggen van het vervoer, demonstreerden BBA-chauffeurs maandag bij het hoofdkantoor van vervoerder Connexxion in Hilversum om duidelijkheid te krijgen over voor wie zij vanaf 10 december rijden.

Remise

De bussen van de Brabantse vervoersmaatschappij gaan na de spits terug naar de remise. Een van de chauffeurs zei dinsdagochtend dat plannen om bij wijzevan stakingsactie naar het hoofdkantoor van een van de busbedrijven Connexxion/Hermes of Arriva te trekken, zijn afgeblazen omdat in de nacht van maandag op dinsdag een conceptakkoord is bereikt.

Het was de bedoeling dat Connexxion het streekvervoer in Noord-Brabant zou overnemen van de BBA, maar de landelijke streekvervoerder wil van het contract met de provincie af. Door een rekenfout heeft Connexxion het busvervoer veel te goedkoop aangeboden, waardoor het bedrijf er komende acht jaar miljoenen euro's bij in zou schieten. De provincie wil Connexxion aan het contract houden. Woensdag dient daarover een rechtszaak.