DEN BOSCH - Buschauffeurs van de BBA in Noord-Brabant hebben maandagochtend om 9.00 uur het werk neergelegd en trekken naar het hoofdkantoor van busbedrijf Connexxion in Hilversum. Vakbondsbestuurder Leen van der List (FNV) heeft dat gezegd.

Bekijk video

De chauffeurs eisen van de directie van Connexxion opheldering over haar opstelling in het conflict over de aanbesteding van het busvervoer in de provincie.

Rekenfout

De maatschappij won de concessie maar zegt nu dat een rekenfout is gemaakt. Het bedrijf weigert voor de beloofde prijs te rijden en wil via de rechter onder het contract uitkomen. Voor de 1150 werknemers van de BBA is daardoor nog steeds onduidelijk wie vanaf 10 december hun baas is.

Om het milieu en weggebruikers te ontzien zullen de chauffeurs niet ieder met de eigen bus naar Hilversum rijden. De vakbond verwacht dat zij omstreeks 11.30 uur arriveren in Hilversum.

Het is maandag de derde dag in een week dat busreizigers in Noord-Brabant (exclusief de regio Eindhoven) worden geconfronteerd met stakingen. Reizigersorganisaties tonen begrip voor de arbeidsonrust maar hoopten vergeefs dat de chauffeurs het geduld zouden hebben om een uitspraak van de rechter af te wachten.

De buschauffeurs hebben toegezegd maandag tijdens de avondspits wél te rijden.