AMSTERDAM - Het bestuur van staalconcern Corus gaat akkoord met het bod van 5,1 miljard pond (7,59 miljard euro) van de Indiase branchegenoot Tata. Dat schrijft Financial Times donderdagmiddag op zijn website. De Britse zakenkrant baseert zich op bronnen 'dichtbij de gesprekken'.

Corus doet het verhaal in de krant af als speculatie. "Als er een akkoord zou zijn, moet het bestuur dat onmiddellijk melden aan de beurs. Dat is niet gebeurd", aldus een woordvoerder van Corus.

Het Brits-Nederlandse Corus ontving dinsdag een voorstel tot een bod van Tata van 455 pence, ofwel 6,79 euro, per aandeel. Dat kwam neer op een totale biedprijs van 4,1 miljard pond. Tata zou het bod nu met 1 miljard pond hebben verhoogd.

Volgens de krant komt Corus mogelijk vrijdag naar buiten met een persbericht over het bod van Tata. Andere potentiële bieders zouden daarna twee maanden de tijd krijgen om zich in de overnamestrijd te mengen. De Russische staalconcerns Severstal en Novolipetsk en het Braziliaanse CSN worden al maanden in verband gebracht met het Brits-Nederlandse staalconcern.

Met een fusie tussen Corus en Tata ontstaat het op vier na grootste staalbedrijf ter wereld. Corus is, uitgedrukt in productie van staal, ruim drie keer zo groot als Tata.