AMSTERDAM - Vervoersbedrijf BBA blijft het busvervoer verzorgen in Noord-Brabant. Concurrent Connexxion, die het streekvervoer in de provincie in december volledig zou overnemen, heeft zich teruggetrokken. Dat meldt de Volkskrant donderdag.

Maandag werd al duidelijk dat de bedrijven en de provincie een oplossing hadden gevonden voor een conflict over het contract, maar het was nog niet duidelijk wat het akkoord inhield. De concessie wordt nu verleend aan BBA en Arriva.

Connexxion won de concessie voor het streekvervoer vorig jaar, maar door een 'verschrijving' in de aanbesteding zou het bedrijf elk jaar tientallen miljoenen euro's verliezen op de overeenkomst met de provincie. Daardoor zou Connexxion acht jaar lang in de rode cijfers zitten. Dat kan het ov-bedrijf, dat nog in handen is van de staat, zich niet permitteren, want het is door het kabinet in de verkoop gezet.

Contract

Door de verrekening zou Connexxion tientallen miljoenen euro's minder waard worden. Juridisch kan het bedrijf niet onder het contract uit, maar volgens de krant zullen de betrokken partijen niet moeilijk doen.

Over het contract tussen de provincie en Connexxion was de laatste weken veel te doen. De provincie wilde het ov-bedrijf voor de rechter slepen wegens het niet nakomen van de overeenkomst. Connexxion eiste dat het contract ongeldig werd verklaard en aangepast. De ruim duizend werknemers van BBA in Noord-Brabant legden maandag het werk neer. Zij waren de onzekerheid over hun baan zat.