AMSTERDAM - PCM Uitgevers en Marcel Boekhoorn gaan kijken of ze samen een gratis krant op de markt kunnen brengen. Tot nu toe werkten de uitgever en zakenman ieder aan hun eigen plannen daartoe.

Boekhoorn zal een belang van 51 procent in de nieuwe zelfstandige onderneming nemen, PCM 49 procent, zo maakten beide partijen woensdag bekend. Ze menen door de krachten te bundelen beter de concurrentie aan te kunnen met de gevestigde kranten.

Boekhoorn en PCM willen een gratis krant maken voor grote groepen lezers die nu niet of nauwelijks een krant lezen of ontevreden zijn over hun krant.

Volkskrant

De Volkskrant kondigde begin deze maand aan met een gratis krant te komen. De hoofdredactie van de Volkskrant is teleurgesteld dat haar gratis krant vooralsnog niet haalbaar blijkt.

"We moeten ons neerleggen bij het feit dat PCM op dit moment blijkbaar niet beschikt over voldoende middelen om dit project zelfstandig in de markt te zetten. De beslissing van de raad van commissarissen is een puur financiële, geen journalistieke'', aldus hoofdredacteur Pieter Broertjes. Hij sluit niet uit dat de Volkskrant in de toekomst toch met een gratis krant komt.