FALLS CHURCH - Het Amerikaanse defensie- en luchtvaartconcern General Dynamics heeft in het derde kwartaal 17 procent meer winst behaald dankzij een goede verkoop van zijn militaire voertuigen en zakenvliegtuigen. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde resultaten.

De nettowinst kwam uit op 438 miljoen dollar tegen 374 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 14,5 procent tot 6,1 miljard dollar. General Dynamics verkocht meer Abrams-tanks en Stryker-gevechtsvoertuigen aan het Pentagon voor de militaire missies in Irak en Afghanistan. Ook werden meer Gulfstream-zakenvliegtuigen afgeleverd. Het concern uit Falls Church, Virginia bouwt ook informatiesystemen en oorlogsschepen.

De winst per aandeel van 1,08 dollar overtrof de prognoses van analisten. Zij gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van 1,06 dollar. De omzet viel analisten echter tegen. Hier was in doorsnee gerekend op 6,27 miljard dollar. General Dynamics is de op drie na grootste wapenleverancier in de Verenigde Staten.