DEN HAAG - De Haagse wethouder Sander Dekker (Onderwijs) vindt dat Center Parcs aanzet tot spijbelen. Het bedrijf biedt 'Kids Korting' aan voor gezinnen met kinderen tussen de zes en twaalf jaar, die alleen geldt in de weekeinden en doordeweeks en niet in de vakantie.

Bekijk video

"Het is de verantwoordelijkheid van de ouders dat kinderen naar school gaan, maar dit soort aanbiedingen helpen niet", bevestigt Dekker dinsdag een bericht uit De Telegraaf. "We doen er alles aan om te zorgen dat kinderen niet spijbelen. Door een korting onder schooltijd, kunnen ouders in de verleiding gebracht worden om hun kind te laten spijbelen."

Huur

Center Parcs biedt gezinnen met kinderen tussen de zes en twaalf jaar een korting van 15 procent op de huur van de bungalow. Dekker heeft het bedrijf inmiddels een brief gestuurd in de hoop dat de Kids Korting wordt afgeschaft.

Volgens een woordvoerster van Center Parcs is daar geen sprake van. "Wij zijn een Europees bedrijf dat op dezelfde data in heel Europa korting biedt voor gezinnen met kinderen. Daar vallen periodes met vakantie in, maar ook periodes waarin kinderen naar school moeten. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om te zorgen dat hun kinderen op school zijn buiten de vakantieweken, niet de onze."

Sector

Dat de wethouder de "zwartepiet" naar Center Parcs toespeelt is volgens de woordvoerster evenmin terecht. "Er is geen enkel bedrijf dat geen kortingen voor kinderen aanbiedt. De wethouder moet klagen bij de sector in plaats van alleen bij ons." Overigens geeft de zegsvrouwe aan dat het bedrijf ook 20 procent korting geeft op vroege boekingen voor de vakantieperiode. "Dat is ook aantrekkelijk voor gezinnen met schoolgaande kinderen."