DEN HAAG - Dexia Bank Nederland heeft verzekeraar Aegon gedagvaard in verband met de aankoop van de bank Labouchere in . Dat heeft Aegon woensdag bekendgemaakt. Labouchere is het moederbedrijf van Legio Lease, het bedrijf dat omstreden aandelenleaseconstructies verkoopt.

Dexia is al maanden in gesprek met duizenden klagers die vinden vals te zijn voorgelicht door Legio Lease over de risico's van het beleggingsproduct. De gesprekken kunnen uitmonden in een miljoenenclaim tegen Dexia. Het Frans-Belgische concern betaalde in maart 2000 bijna 900 miljoen euro voor Labouchere.

Aegon zegt dat de verkoop van Labouchere correct tot stand is gekomen en ziet geen reden in de dagvaarding om op voorhand een voorziening te treffen. Het verzekeringsconcern liet bij de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal al weten geen geld op zij te zetten voor een eventuele claim van Dexia.

Dexia presenteert donderdag zijn resultaten over het derde kwartaal. De verwachting is dat het financiële concern ook mededelingen doet over de affaire Legio Lease.

/LINK
Stichting LeaseVerlies