NAARDEN - Stork heeft van luchtvaartmaatschappij KLM de opdracht gekregen om het onderhoud van onderdelen voor Cityhopper-vliegtuigen op zich te nemen. Het contract heeft over een looptijd van vijf jaar een waarde van 80 miljoen tot 100 miljoen euro, zo meldde het industriële concern vrijdag.

De Cityhoppervloot van KLM telt 55 toestellen. Het is de bedoeling dat Stork snel voor vervangende onderdelen kan zorgen als die stuk zijn. Het concern neemt ook de reparatie van de kapotte onderdelen op zich.

KLM besteedt het componentenonderhoud van de toestellen exclusief uit aan Stork. Het contract duurt zolang de luchtvaartmaatschappij gebruikmaakt van zijn Fokkertoestellen voor de Cityhoppervluchten, aldus Stork. Om een snelle levering van de componenten te kunnen garanderen, zal het concern een deel van de voorraad in de buurt van de KLM-onderhoudsdienst op luchthaven Schiphol opslaan.

KLM doet normaal gesproken reguliere onderhoudsbeurten van zijn vliegtuigen zelf. Voor ingewikkelder onderhoud worden andere partijen ingeschakeld. Voor de Fokkervloot was Stork al partner.