LEUSDEN - De drogisterijketen DA schrapt ruim een vijfde van het personeelsbestand om de kosten te verlagen. Volgend jaar verdwijnen 95 banen van de 443 banen. Dat heeft DA Retailgroep, de organisatie achter het merk DA, donderdag bekendgemaakt.

DA Retailgroep wil zich meer op de consumentenmarkt richten en minder op groothandelsactiviteiten. "Dus in plaats van alleen maar producten van A naar B brengen willen we meer met een formule gaan werken richting consument", legde een woordvoerster van DA Retailgroep uit.

Het bedrijf is een coöperatie van 570 DA-winkels die geleid worden door zelfstandige ondernemers. De omzet van DA Retailgroep bedroeg vorig jaar ruim 300 miljoen euro.

Onderdeel van de grootscheepse reorganisatie is dat de winkels vanaf 2009 zullen worden aangeleverd vanaf één nieuw distributiecentrum in Zwolle. Momenteel heeft DA distributiecentra in Den Bosch en Zwolle. Al met al verwacht DA met de reorganisatie jaarlijks meer dan 3 miljoen euro te besparen.

Het is nog niet duidelijk of er gedwongen ontslagen vallen bij DA Retailgroep. "Er wordt momenteel overleg gevoerd met de vakbonden over een sociaal plan. We hopen voor 1 december meer duidelijkheid te hebben", aldus de woordvoerster.